Вести

18. јун 2018

УПИС УЧЕНИКА У ПРВИ РАЗРЕД НАШЕ ШКОЛЕ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019.ГОДИНУ

ИНФОРМАЦИЈЕ

Упис ученика у први разред ће се обављати у нашој школи 9. и 10. јула 2018. године (први уписни круг) и 12.јула 2018. (други уписни круг) од 8 до 15 часова. 

Документа потребна за упис:
Попуњен образац пријаве за упис ученика у средњу школу 
Уверење о положеном завршном испиту и оригинално сведочанство о завршеном основном образовању и васпитању, односно оригинално сведочанство о завршеној основној школи
Лекарско уверење о испуњавању здравствених услова и 
Извод из матичне књиге рођених - оригинал
О самом Конкурсу, адресама ученичких домова, здравственим условима неопходним за упис појединих образовних профила као и Календару уписа ученика можете погледати на ЛИНКУ.

ПОТРЕБАН БРОЈ ПОЕНА ЗА УПИС ПО ОБРАЗОВНИМ ПРОФИЛИМА

ШИФРЕ ОБРАЗОВНИХ ПРОФИЛА ПОТРЕБНЕ ЗА УПИС

 

приредили

стручни сарадници

Милица Каназир. Олга Стојадиновић и Далиборка Вучковић

 

објавила 

наставница

Јасна Ристић


17. јун 2018

XXIV Републичко такмичење електротехничких школа Србије из предмета основа струке

Од осниваља такмичења увек први у генералном пласману

У Јагодини 9. јуна 2018. године, у Електротехничкој школи "Никола Тесла", одржано је XXIV Републичко такмичење електротехничких школа Србије.

Наши ученици са менторима остварили су изузетан ретултат. У генералном пласману школа је као и у свим досадашњим такмичењима, заузела прво месо. 

РЕЗУЛТАТИ ПО ПРЕДМЕТИМА

ОСНОВЕ ЕЛЕКТРОТЕХНИКЕ 1 ЕЛЕКТРОНИКА

ЛИСТА МЕНТОРА ЛИСТА МЕНТОРА

ЛИСТА УЧЕНИКА ЛИСТА УЧЕНИКА

 

ОСНОВЕ ЕКЕКТРОТЕХНИКЕ 2 ЕНЕРГЕТСКА ЕЛЕКТРОНИКА

ЛИСТА МЕНТОРА ЛИСТА МЕНТОРА

ЛИСТА УЧЕНИКА ЛИСТА УЧЕНИКА

 

Свим учесницима такмичења честитамо на оствареним резултатима!

Колектив школе

 

објавила

наставница

Јасна Ристић


17. јун 2018

Такмичења из роботике EUROBOT 2018, Париз

Извештај са такмичења

     

 

Од дана 08.06.2018 до дана 11.06.2018 Електротехничка школа “Никола Тесла” је учествовала на финалном Европском такмичењу у роботици под називом EUROBOT 2018 које се одржало у Паризу.  Представници наше школе били су: Вељко Ђуричић и Растко Ђорђевић из одељења I-8 са ментором Миланом Станојчићем. У врло јакој конкуренцији свих средњих школа и универзитета Европе наш тим је заузео  16. место.  Велика част за нашу школу и Србију, било је само појављивање на једном таквом престижном такмичењу из роботике. Посебну захвалност дугујемо фирми ComTrade који су нам омогућили превоз и смештај у Паризу. 
Надамо се да ћемо и следеће године успети да изборимо једно од прва три места на државном такмичењу, како би се пласирали на завршно европско такмичење и бити достојни противници многим европским универзитетима. Наши ученици имају пуно потенцијала и идеја за нека нова такмичења. 

приредио

наставник

Милан Станојчић

 

 

 

објавила

наставница

Јасна Ристић


31. мај 2018

Разредни испити за ученике 4. разреда

Распоред по предметима

Рапоред разредних испита можете погледати на следећем ЛИНКУ

приредио 

помоћник директора

Данило Лагатор

 

 

 

објавила 

наставница 

Јасна Ристић

 


29. мај 2018

Писа тестирање у Тесли

Информације о тестирању

 

Писа тестирање представља међународни програм процене ученичких постигнућа -  Programme for International Student Assessment. Организује се на сваке три године и служи земљама учесницама да доносе стратешке одлуке у образовању на основу података о постигнућима ученика и условима у којима се школују.

Тестовима се процењују функционална знања ученика. Задаци су везани за реалне ситуације у којима се ученици могу наћи. Писменост се испитује у три главна домена: математика, читање и природне науке. Сваке године акценат је на неком од њих, ове године је то читалачка писменост. Поред тога, тестовима се процењује и финансијска писменост наших ученика и њихове глобалне компетенције.

Поред тестова знања, примењују се и упитници за ученике и за школе. Њима се прикупљају подаци о различитим факторима који могу бити релевантни за постигнућа, нпр. материјални и образовни ресурси којима породица располаже; став ученика према учењу, мотивација за учење, стратегије и навике у вези са учењем; оспособљеност ученика да примењује савремене информатичке технологије, допринос школе информатичкој писмености итд.

У нашој школи, Писа тестирање је одржано 21.05.2018.године. У тестирању је учествовало 52 ученика првог и другог разреда. Истраживањем су обухваћени ученици који се редовно школују, а имају 15 година. Школски координатор била је Олга Стојадиновић, психолог школе, а тест администратор Верица Радовић, професор математике и рачунарства и информатике.

Док чекамо резултате, предлажемо да се опробате у задацима са ранијих тестирања:

Математичка писменост
Научна писменост
Разумевање прочитаног текста

  приредила

наставница

Верица Радовић

 

 

  објавила 

наставница

Јасна Ристић