Социологија, Устав и права грађана и Грађанско васпитање

Анкета " Конзумација енергетских пића код малолетника"

ДОКУМЕНТ АНКЕТЕ

наставница 

Сања Ивић

 

Анкета "Друштвене неједнакости"

ОПИС АНКЕТЕ

ГРАФИЧКИ ПРИКАЗ АНКЕТЕ 1

ГРАФИЧКИ ПРИКАЗ АНКЕТЕ 2

 

наставница

Сања Ивић

 

Вршњачка радионица "Трговина људима"

Представнице невладине организације АСТРА одржале су радионицу на тему трговине људима у Електротехничкој школи „Никола Тесла“ са циљем едукације средњошколаца/ки о ризицима који могу бити потенцијална трговина људима. Сврха радионице је да се деца и млади упознају са проблемом трговине људима, али и начинима превенције и заштите.

ИЗВЕШТАЈ СА РАДИОНИЦЕ

 

наставница

Сања Ивић

 

У посети Народној Скупштини Републике Србије

 

Иако смо и прошле године слали захтеве, имена ученика и све по процедури, ипак се нисмо обрели у наш Парламент јер је председница одлучила да не пусти грађане због тадашњих протеста, такође грађана -али незадовољних. 18.октобра текуће године су се стекли услови, па смо са одељњем 3/8, и неколико ученика из 4/5 и 4/1 посетили највише представничко тело у Србији. Пре него се појавио кустос ове најзначајније српске институције и уједно културног споменика из 1936.године, ученици препознају грандиозне скулптуре у холу-цара Душана Силног, Црног Ђорђа, краља Томислава и кнеза Коцеља. Право одатле ученици су заузели места посланика, и сликали се. Видели смо и Доњи дом некдашње Краљевине СХС-а где нам је указано на велики мозаик, који по речима кустоса, обилује алузијама на разна занимања: мајчинство, правосуђе, војска,..итд., као и слике три храма: православља, ислама и католицизма који симболизију јединство народа различитих верских припадности. У врху великих стубова осликани су мушки и женски ликови који су симболи шест бивших република СФРЈ. Обишли смо и салон "кнеза Павла" који прима, како нам је рекао водич, само посебне госте/званичнике (последњи посетилац био је прошле године принц Чарлс), и то "далеко од очију јавности".

наставница 

Сања Ивић

 

У посети код  Повереника за информације од јавног значаја, Родољуба Шабића

 

О посети код Повереника за информације од јавног значаја, Родољуба Шабића ученика одељења 4/5 са наставницом Сањом Ивић можете прочитати у приложеном документу.

ДОКУМЕНТ

наставница

Сања Ивић

 

Посета Градској општини Савски венац

 

О посети Градској општини Савски венац ученика одељења 3/8 са наставницом Сањом Ивић можете прочитати у приложеном документу.

ДОКУМЕНТ

наставница 

Сања Ивић

 

објавила

наставница 

Јасна Ристић